Birači žive i van Beograda

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2002.

15:43

Default images

Vec danas cemo znati da li je sve trebalo drugacije. Voditi predizborne kampanje drugacije, informisati javnost bolje, drugacije organizovati TV duel dvojice predsednickih kandidata, izaci na izbore i glasati - drugacije. Jer ako se izborima ne odazove dovoljan broj biraca, onda je, znaci, negde napravljena greska.


Politicki analiticari i strucnjaci za javno mnjenje, uoci drugog izbornog kruga tipovali su na TV duel i zakljucili da ce od njegovog kvaliteta i gledanosti zavisiti uspeh ili neuspeh izbora. I bi duel - prvi takve vrste. A na njemu, osim dvojice politicara, pozvani da ucestvuju samo predstavnici beogradskih medija. Uglavnom glavni i odgovorni urednici koji se ionako medjusobno cesto srecu i znaju sta bi pitali i jedni druge i predsednicke kandidate.

Na stranu to sto je TV duel izgledao malko dosadno i sto ni oni koji su stvarno hteli, nisu mogli da cuju nista novo. ‘Ajde, prvi je put, trebalo je postovati neku proceduru, nije se mogla izbeci rezija. Nije to tako strasno. Uostalom, zar nam jos pre dve godine nije obecan dosadan zivot u dosadnoj drzavi, sa dosadnim politicarima.

Problem je u tome sto se organizatori nisu setili da pozovu i neke druge medije koji nisu iz Beograda. Iz cele Vojvodine niko nije pozvan. Ni iz Kragujevca, Nisa, Valjeva.... Kao da oni nemaju sta da pitaju, kao da ne postoji javnost i van prestonice. Da ne pominjemo predstavnike (medija) drugih naroda i manjina, koji takodje biraju predsednika. Mozda bi bas novinari iz tih, kako ih obicno u Beogradu zovu - lokalnih medija, da su imali priliku, malko oziveli TV duel. Mozda bi odgovori na njihova pitanja bili od znacaja biracima sirom Srbije i motivisali ih da glasaju.

Obicno se kaze da Beograd nije tipicna Srbija. On, medjutim, sigurno jos nije ni svet. U medjuvremenu, dok to ne postane, ne treba zaboraviti da i van glavnog grada stanuju neki ljudi i postoje mediji. Uostalom, na greskama se uci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: