Izvor: B92

Treći Festival domaćeg turizma "Pokreni se, upoznaj Srbiju" održaće se od 25. do 27. septembra u Beogradu, u Tržnom centru "Stadion" na Voždovcu .

Tokom tri dana Festivala, posetioci će moći da se upoznaju sa ponudom domaćih ugostitelja i sa turističkim destinacijama u našoj zemlji, koje bi građani, u okviru svojih putovanja, trebalo da posete.

Pored ugostitelja, turističkih agencija i lokalnih turističkih organizacija, među učesnicima će se naći i domaći proizvođači, pa će građani imati priliku da degustiraju i kupe razne domaće proizvode - od zimnice, do slatkiša i kvalitetnih domaćih pića.

Ugostitelji koji primaju vaučere Vlade Srbije ponudiće građanima da na jednom mestu izaberu i rezervišu smeštaj, da popune potrebne formulare i da predaju dokumentaciju za subvencionisani odmor u Srbiji tokom oktobra i novembra.

Festival i ove godine organizuje udruženje "Moja Srbija", uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

"U istraživanjima koja smo vršili, došli smo do zaključka da građani Srbije, a pre svega mladi, slabo poznaju svoju zemlju i mogućnosti koje ona pruža za dobar i zanimljiv odmor", kažu u udruženju "Moja Srbija".

Dodaju da je cilj kampanje "Pokreni se, upoznaj Srbiju", u okviru koje se organizuje i istoimeni festival, da predstavi našim građanima turističku ponudu Srbije, da ih privuče da više putuju po svojoj zemlji i da na taj način da podsticaj realnom razvoju ove perspektivne privredne grane.

Radno vreme Festivala je svakoga dana od 10 do 22 časa. Ulaz za posetioce je besplatan.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.