Izvor: B92

Ljubitelji krstarenja brodovima ponovo imaju priliku da uživaju u panoramskom razgledanju grada sa Dunava i Save. Uz standardne maršute u ponudi su i posebni programi koji uključuju večere na brodu, uživanje uz riblje specijalitete i tamburice.

Autor: G. Svilar
Izvor: Blic

U zvaničnoj ponudi Turističke organizacije Beograda je pet turističkih brodova

Sirona: Jedan od najmodernijih brodova u regionu kapaciteta je 120 putnika, sa tri palube i klimatizovanim salon - restoranom. Sirona svake subote i nedelje u dva termina od 10 i 17 časova pruža dvočasovno razgledanje grada sa reka. Plovidba počinje sa pristana uz Brankov most, zatim se plovi Savom do Ade Ciganlije i nazad, a nakon prolaska pored Kalemegdana na Ušću ide se Dunavom do Gardoša. U ponudi imaju izlet Duvavom sa ručkom koji košta 30 evra po osobi, a u cenu su uračunati jedno piće, švedski sto i muzika. Plovidba je besplatna za decu do pet godina, a za decu do 12 godina plaća se upola cene. U ponudi je i tura Beograd sa reka (15 eura sa pićem dobrodošlice), Beograd noću uz večeru (30 eura) a ukoliko želite da priredite romantičnu noć voljenoj osobi, uz laganu muziku za uživanje, odaberite ponoćnu plovidbu koja košta 20 eura u šta je uračunato jedno piće i dezert.

Jahting klub „Kej“: Plovidba tokom cele godine Savom i Dunavom, uz specijalitete vrhunskih majstora kulinarstva i profesionalno ozvučenje. Imaju dva broda kapaciteta 110 i 70 osoba. Moguća je i organizacija poslovnih susreta, večera, proslava, godišnjica. Plovidba traje dva sata a cena je 350 dinara po osobi. Brodovi polaze od Jahting kluba “Kej”, svakog dana u 20.00, a po potrebi i u 22.00 i 24.00.

Metro na vodi: Krstarenje Savom i Dunavom brodovima “Danka” i “Carpe diem”. U ponudi imaju noćna krstarenja koja koštaju 1.980 dinara po osobi a u cenu je uključen švedski sto i domaće piće u neograničenim količinama. Brodovi polaze sa Zemunskog keja 11A svake subote u 20 sati a plovidba traje tri sata.

Brod „Danuvije“: Brod sa velikom pokrivenom palubom, klimatizovan, salon na dva nivoa, bife, ozvučenje. U ponudi imaju panoramsko razgledanje Beograda sa reka četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom od 18 sati. Plovidba oko Ratnog ostrva, od Zemuna preko 25. maja do Ade Ciganlije, košta 500 dinara. Brod polazi sa Savskog pristaništa, pored restorana “Bella Vista” a kapaciteta je 50 osoba.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.