Etnosadržaji salaša "Ćuran"

Salaš je pripremio mnoštvo zanimljivih događanja u zimskom periodu, posebno za vreme praznika.

Izvor: Večernje novosti

Izvor: B92

Petak, 17.12.2010.

06:50

Default images

KONj poni koji vuče tortu i ognjište nasred prostranog restorana sa kojeg se, iz zemljanih lonaca, širi miris svadbarskog kupusa, sarmi, prebranca i drugih đakonija. Ambijent je, takođe, autentičan: akvarijumi iznad glava gostiju i fenjeri raznih boja koji se neprestano okreću.

Sagrađen u etnostilu, salaš “Ćuran”, na putu za beogradsko naselje Ovču (011/33-20-814) pripremio je mnoštvo zanimljivih događanja u zimskom periodu, posebno za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Pre svega, salaš se odlikuje najnižim cenama hrane i smeštaja u gradu, ali su tu i posebne pogodnosti za zajednička druženja i svadbarske svečanosti.

- MOTO našeg rada je da se gosti ovde što prijatnije osećaju, da se druže i zabavljaju, a da ih pri tom sve to jeftino košta - poruka je vlasnika salaša Radeta Simonovića.

- Mini zoološki vrt radiće i zimus, a u njemu posetioci mogu da vide nojeve, emu ptice, konje i druge životinje. Od proleća ćemo mladence i svatove voziti fijakerom. Naši gosti mogu, ako požele, da donesu jagnje ili prase i da to peku na velikom ognjištu, nasred restorana. Dok se priprema bogata trpeza, uživaće u etnoambijentu i dobroj muzici.

Ćilimi, razne vrsta bardaka, prastare i neobične porcelanske tacne, telefon i radio iz prošlog veka i još mnošto drugih, davno zaboravljenih predmeta se mogu videti na ovom salašu. Ambijent je u etnostilu, a bogata trpeza prilagođena džepu gostiju.

- SMATRAM da smo jedan od najjeftinijih restorana u gradu - smatra Simonović.

- Svadbarski kupus je, recimo, kod nas 170 dinara, gurmanska pljeskavica od 300 grama 250 dinara, paprika u pavlaci 50 dinara, a na svakom stolu gosti mogu da se posluže voćem koje je besplatno.Porcije prebranca, suve slanine i pihtija su 100 dinara.

Salaš ima veliki parking i besplatnu školu jahanja za decu i odrasle, a smeštaj košta između 500 i 600 dinara. U jednom od restorana postoji i veliki okrugli sto oko kojeg se klupe rotiraju!

- POKUŠALI smo da enterijer salaša bude drukčiji od svih sličnih ugostiteljskih objekata - kaže Rade Simonović. - Gosti najviše uživaju kraj ogromnog ognjišta u kojem se, na licu mesta, za njih priprema hrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: