"Stari 'yugo' je zakon"

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

15:32

Default images

Idrijske trke starim automobilima "yugo" stigle su i u Ljubljanu. Kako piše "Delo", a javlja dopisnik Radija B92 Jelica Greganović, mladići, većinom maloletnici, počeli su opasne trke neregistrovanim automobilima "yugo", pod geslom "Stari 'yugo' je zakon". Posebno je popularna "kružna trka" po Novim Fužinama, delu Ljubljane, u kojoj učestvuje po nekoliko vozača, koji voze i po levoj strani ulica. Pre nekoliko dana je srećom izbegnuta tragedija, jer se jedan od trkača velikom brzinom zaleteo u semafor, izgubivsi kontrolu nad automobilom u krivini. List postavlja pitanje ljubljanskoj policijskoj upravi zašto ne spreči trke. Predstavnik za štampu policijske uprave Peter Kralj je odgovorio da su ove godine registrovana 144 slučaja kršenja zakona o sigurnosti saobraćaja jer su vozači upotrebljavali neregistrovane automobile i da su ti maloletnici na neki način morali da nabave automobil, što znači da je deo odgovornosti i na roditeljima, koji ne prate aktivnosti svoje dece. "Policija će na podrucju Novih Fužina pooštriti nadzor nad poštovanjem saobraćajnih propisa", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: