Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Zrenjanin dobija dva nova mosta i nekoliko lokalnih puteva

Kako bi se napravila celovita putna mreža, koja će zadovoljiti potrebe užeg i šireg područja Zrenjanina, odnosno bolju povezanost grada sa mrežom državnih puteva, bolju međusobnu povezanost sela i povezanost sela sa izgrađenim i planiranim sadržajima van granica građevinskih područja naseljenih mesta, planirana je izgradnja nekoliko novih opštinskih puteva, navodi se u dokumentu koji je objavio Grad Zrenjanin.

Izvor: dnevnik.rs Zrenjanin
Podeli
Foto: Tricky_Shark/Shutterstock
Foto: Tricky_Shark/Shutterstock

Tako je planirana izgradnja puteva Zrenjanin – Lukićevo – Botoš; Aradac – Elemir; Jankov Most – Klek – Lazarevo; Ečka – Lukino Selo, kao i puta Mihajlovo – državni put prvog reda M24. U planu je i izgradnja puteva Lazarevo – Lukićevo, sa mostom preko kanala DTD; zatim Knićanin – Čenta; Knićanin – Perlez, Zrenjanin (Mužlja) – Tisa (Komonj); i Orlovat – Botoš, preko Tomaševca.

Takođe, piše Dnevnik, planira se izgradnja opštinskog puta od državnog puta prvog reda M24 do državnog puta drugog reda R110, kroz atar Čente i Farkaždina. Navodi se da je u planu i opštinski put od obilaznog puta oko Zrenjanina do "Banatske magistrale" (Marjanov brod), zatim Jankov Most – Jankov Most atar; Tomaševac – Tomaševac atar; Zlatica – Zlatica atar; Taraš – Taraš 1, sa mostom na Tisi; Banatski Despotovac – Banatski Despotovac atar, kao i opštinski put ka regionalnoj deponiji (od produžetka obilaznog puta oko Zrenjanina).

Na novoplaniranim opštinskim putevima Taraš – Taraš 1 i Lazarevo – Lukićevo planira se i izgradnja dva nova mosta, preko kanala DTD, odnosno reke Tise. Izradom planova detaljne regulacije za te puteve, biće definisani i svi elementi ovih mostova, koji su sastavni delovi trasa. Takođe će se, u okviru međuopštinske saradnje, obaviti usaglašavanje sa prostornim planom Opštine Žabalj, tako da se putni pravac Taraš – Taraš 1, sa planiranim mostom preko reke Tise, poveže sa putnim pravcem Žabalj – Čurug, navodi se u pomenutom dokumentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.