Krenula raspodela opreme za sakupljanje i reciklažu otpada

Kako je i najavljeno, JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin počelo je s raspodelom opreme za sakupljanje i reciklažu otpada - novih kanti i kontejnera za komunalni otpad, a najviše ih je dodeljeno najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: B92.net

Nedelja, 22.01.2023.

10:46

Krenula raspodela opreme za sakupljanje i reciklažu otpada
Foto: Grad Zrenjanin

U Opštu bolnicu "Đorđe Joanović" juče je dopremljeno 30 kanti zapremine 120 litara i 10 kontejnera od 1,1 kubnih metara, a predstavniku bolnice donaciju je predao direktor JKP "Čistoća i zelenilo" Nemanja Milinković, saopšteno je iz Grada Zrenjanina.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je, na osnovu ugovora s Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, dobio na korišćenje 700 kanti i 25 kontejnera, čime će "Čistoći i zelenilu" biti omogućeno lakše iznošenje komunalnog otpada, uz obnovu postojeće opreme i poboljšanje trenutnih kapaciteta za odlaganje otpada na nivou gradskih škola, javnih ustanova i objekata.

Takođe, akcija ima i evidentan ekološki značaj, jer će otpad biti odlagan na kvalitetniji i bezbedniji način, u nove kante i kontejnere.

Nakon što je, u saradnji s lokalnom samoupravom, sačinilo plan raspodele, JKP "Čistoća i zelenilo" počelo je prethodnih dana s realizacijom ove aktivnosti na terenu i, ne računajući bolnicu, izvršilo raspodelu ukupno 113 kanti.

Jedanaest gradskih osnovnih škola dobilo je po tri kante, a osam srednjih škola po četiri.

Po pet kanti dobilo je šest sportskih objekata u Zrenjaninu, dok su po dve kante dodeljene verskim zajednicama, za potrebe devet crkava različitih konfesija.

Nakon jučerašnje dodele u Opštoj bolnici, na red dolaze i druge zdravstvene ustanove, domovi zdravlja, kao i objekti Predškolske ustanove Zrenjanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: