Sreda, 06.12.2023.

16:12

Ovo je plan investicija u Čačku za 2024. godinu

Na zvaničnom sajtu Grada Čačka objavljen je Nacrt planiranih investicija grada za 2024. godinu.

Izvor: Morava info

Ovo je plan investicija u Čačku za 2024. godinu
Ilustracija/Foto: Baloncici / Shutterstock.com

Građani su pozvani da se upoznaju sa planiranim investicijama i da daju svoje predloge i sugestije, prenosi Morava info.

Kada je reč o pribavljanju zemljišta u javnu svojinu, planiran je otkup zemljišta za izgradnju skijališta u Riđagama, za nastavak gradnje Bulevara vojvode Putnika i Sinđelićevu ulicu, za novi hipodrom, za gradsko i seoska groblja.

U planu je izrada projekta novog kompleksa gradske bolnice i RH centra u Ovčar Banji, glavnog projekta zatvorenog bazena, novog objekta vrtića “Nadežda Petrović“, nove košarkaške hale, javne garaže zelene pijace.

Možda najzanimljivi deo vezan je za projekte od javnog značaja čija bi izgradnja trebalo da počne tokom 2024. godine. U gradskom dokumentu navodi se da je u narednoj godini planiran početak izgradnje zatvorenog bazena, nastavak rekonstrukcije i izgradnja Muzeja košarke, pešačka zona u Ulici župana Stracimira, završetak Zdravstvene stanice u Ljubiću, izgradnja fiskulturne sale Gimnazije i OŠ "Đakon Avakum" u Trnavi, dečjeg vrtića u Trbušanima, rekonstrukcija fontane na Gradskom trgu.

Po stavkama su navedene i stavke o tekućim investicionim aktivnostima na saobraćajnicama na gradskom i seoskom području, izgradnji sistema vodosnabdevanja i kanalizacije, kao i toplifikaciji.

Javna rasprava sprovodi se u periodu od 24.11.2023. do 09.12.2023. godine.

Predlozi i sugestije dostavljaju se putem elektronske pošte na adresu: budzetcacak@cacak.org.rs ili pisanim putem dostavom Gradskoj upravi za finansije grada Čačka, na šalter broj 11, pisarnice grada Čačka ili putem pošte.

Istaknut je plan investicionih aktivnosti za 2024. godinu koje će se finansirati učešćem iz kapitalnog budžeta Republike, budžeta Grada Čačka, resornih ministarstava, republičkih javnih preduzeća i donatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: