Papagaj kriminalac pljačka turiste

Jedan britanski turista je do suza nasmejao policijsku patrolu nakon što je na Novom Zelandu prijavio pljačku koju je izvršio papagaj!

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

13:30

Default images

Turista Piter Lič je bio na odmoru na Novom Zelandu, a kada je za trenutak napustio svoju kampersku prikolicu kako bi fotografisao prirodne lepote u okolini, u nju je uleteo papagaj koji je sa komandne table vozila zgrabio oko 600 funti i odleteo.

Sam Lič zapravo i nije bio svestan da mu je papagaj odneo novac dok mu na to nije skrenulo pažnju nekoliko kanadskih turista.

Da po Pitera Liča stvar bude još gora, ispostavilo se da su to bile skoro sve pare koje je imao kod sebe, jer mu je u džepu ostalo svega 20 funti. Ceo slučaj je prijavio policiji, ali su šanse da dođe do svog novca jako male.

U prvi mah policajci su bili vrlo ozbiljni prilikom ispitivanja, a kada su shvatili o čemu se radi jednostavno su prasnuli u nekontrolisani smeh.

Posebna vrsta planinskih papagaja (Kea Parrot) koji se gnezde na Novom Zelandu poznata je po svojoj inteligenciji, a nisu retki slučajevi u kojima su oni glavni vinovnici oštećanja automobila, prozora i brisača na kolima.

Zoolog Mark Kavardine ih je opisao kao "đavolske planinske papagaje i najveću napast za rentakar kompanije.

Kako će se završiti ova epizoda sa papagajem kriminalcem još uvek nije poznato, a Piter Lič zbog ovog peha nije prekinuo putovanje, već je za njegov nastavak pozajmio novac od prijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: