Njihovo prijateljstvo traje već 30 godina (VIDEO)

Japanski ronilac Hirojuki Arakava se ovim poslom bavi već 60 godina, a svog prijatelja koji živi u vodi upoznao je pre 30 godina.

Izvor: B92

Subota, 24.06.2017.

22:03

Njihovo prijateljstvo traje već 30 godina (VIDEO)
Foto: Youtube Screenshot/Great Big Story

Naučnici su ranije dokazali da ribe mogu da pamte i raspoznaju lica ljudi. Najbolji dokaz toga je i primer ovog japanskog ronioca. Njemu je Azijski morski grgeč godinama prijatelj kojeg ne prestaje da posećuje.

"Mislim da je prošlo 30 godina od kada sam prvi put naišao na Jorika. Nije kao da možemo da razgovaramo, ali se razumemo. Ja sam jedina osoba kojoj je dozvolila da je poljubi", priča Arakava.

"Kada je pogledate izbliza, izgleda kao da ima ljudsku facu. Kada sam je pronašao bila je potpuno iscrpljena, nije bila u stanju čak ni da se hrani. Deset dana sam joj donosio hranu. Svako može da pridobije životinju hraneći je, ali da je dodirne ili ostvari komunikaciju sa njom je mnogo teže postići. Postoji neka vrsta poverenja među nama. Pretpostavljam da zna da sam je spasio", dodao je on.

Ovaj japanski ronilac je ispričao da provođenje vremena u vodi ume čoveka da učini izolovanim, stvarajući jedan poseban svet u kome on uživa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: