Orao pao! Orao pao!

Orlovi obično važe za moćne i plemenite životinje koje sa savršenom preciznošću steme ka plenu, ali ovaj pripadnik vrste dokazao je da uvek postoje izuzeci.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

12:35

Default images
Foto: Screenshot

Belorepi orao iz Letonije zaštićena je vrsta, pa državna organizacija za očuvanje prirode budno prati svaki njegov korak.

Njihova gnezda danonoćno se nadgledaju kamerama kako bi se istraživači uverili da je sve u redu, a jedan mladi orao nedavno je postao zvezda na internetu, nakon neslavnog pokušaja sa uleti u gnezdo.

“Ptica koju vidimo na snimku svakako je mlada, i najverovatnije se u gnezdo vratila nakon uvežbavanja leta, jer očigledno još nije usavršila sletanje”, objasnio je Brajan Saliven, vodeći naučnik projekta “eBird” iz “Kornel” laboratorije za ornitologiju.

“Srećom, čini se da nije povređena”, zaključio je.

Pogledajte!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: