Udarite o haubu, možda se tu krije maca

Mačke vole da dremaju na toplim mestima, pa zbog toga ne čudi što se napuštene mace često zavlače u haube automobila jer je nažalost to najtoplije mesto koje mogu da pronađu.

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

08:50

Udarite o haubu, možda se tu krije maca
Foto: Thinkstock

Napolju je hladno i često pada kiša, pa su u ovom periodu haube, branici i točkovi često jedino mesto gde mace mogu da se sklone od nepogoda.

Ipak, spavanje pored motora može da se završi loše ukoliko se maca uspava kada se motor automobila ponovo aktivira.

Zbog toga je veoma važno da pre sedanja u automobil udarite nekoliko puta po haubi i „probudite“ mačku. Ne zaboravite da lupite par puta i u branik i oko točkova jer se može desiti da se neka mačka i tu zavukla.

Vama to neće biti teško, ne zahteva mučenje ili dodatni napor, a macama možete spasiti život!

Japanci su poznati kao veliki ljubitelji mačaka pa zato ne iznenađuje video koji je plasirala kompanija Nisan u kojem se vozači mole da pre paljenje automobila provere da li ispod haube drema nezvani putnik: Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: