Dejvid Sedaris - „Obuci svoju porodicu u somot i džins“

U prodaji je novo izdanje Samizdata B92, roman američkog pisca Dejvida Sedarisa „Obuci svoju porodicu u somot i džins“. Knjigu je preveo Branko Anđić.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

13:45

Default images

Dejvid Sedaris je jedinstven glas u američkoj književnosti. Čitaoci ga redovno porede s Vudijem Alenom, Oskarom Vajldom, Džerijem Sajnfildom i Doroti Parker. Kao Doroti Parker, Sedaris uspeva da ostvari bolnu ravnotežu između posmatrača i učesnika u životnim dogodovštinama.

Njegov humor je autobiografski. Sedaris se najčešće izruguje samome sebi: svom porodičnom životu, odrastanju u srednjoj klasi u predgrađu, svom grčkom poreklu, obrazovanju, korišćenju droga, svojoj homoseksualnosti i svom životu u Francuskoj.

Obuci svoju porodicu u somot i džins knjiga je duhovitih, otmenih i iznenađujuće toplih priča o sasvim običnim ludostima, kojima Sedaris potvrđuje da je savršeni majstor forme.

Dejvid Sedaris (1956) američki je pisac, komičar, humorista i radio voditelj. Proslavio se 1992. godine kada je National Public Radio počeo s emitovanjem njegovih priča SantaLand Diaries.

Dve godine posle toga objavio je svoju prvu knjigu eseja i kratkih priča Barrel Fever, a usledilo je još pet knjiga: Naked (1997), Holidays on Ice, (1997), Me Talk Pretty One Day (2000), Dress Your Family in Corduroy and Denim (2004) (Obuci svoju porodicu u somot i džins, Samizdat B92, 2014) i When You Are Engulfed in Flames. Sve njegove knjige postale su bestseleri i prodate su u tiražu od preko sedam miliona primeraka. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: