58. Sajam knjiga od 20. do 27. oktobra

Ovogodišnji 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 20. do 27. oktobra, a počasni gost je Poljska.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 13.09.2013.

19:31

Default images

Najpoznatiji izdavači, knjižari, distributeri, bibliotekari i mnogi pisci sa svojim delima kako iz zemlje tako i inostranstva predstaviće svoju produkciju u halama 1, 1A, 2 i 4 Beogradskog sajma, najavila je danas PR služba Sajma.

U ime počasnog gosta Sajmu knjiga će se obratiti poznata poljska književnica srednje generacije Olga Tokarčuk.

I ove godine Sajam knjiga je duži za jedan dan i u svakom danu trajanja duži za jedan sat od ustaljene tradicije, odnosno od 10 do 21 sat. Kao i prethodnih godina, i na ovom sajmu zajednički nastup imaće kulturni centri iz zemalja Evropske unije u Beogradu.

Neće izostati ni školski dan posvećen organizovanim posetama učenika, studenta, nastavnika i profesora, za koji izdavači pripremaju poseban i aktuelan program.

Najbolji izdavač godine, izdavački poduhvat godine, dečija knjiga i najlepša knjiga biće i ove godine nagrađeni.

Uprkos ekonomskoj krizi koja preti da izdavaštvo pretvori u uzaludan posao, a televizija i internet su bliži nego knjiga, ona opstaje i ostaje i dalje jedan od najvitalnijih fenomena današnjice.

Knjiga traje jer je doživljavamo kao deo našeg prirodnog okruženja i potrebe, ona ne zastareva nikad i uvek je u modi. Čak i kriza knjige je šansa da se na tradicionalnom Forumu Sajma knjiga profesionalno progovori o najaktuelnijim temama iz oblasti izdavaštva, dodaje se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: