Kultura

Petak, 01.06.2012.

10:52

Potvrđeno: Green Lantern je gej

U najnovijiem izdanju DC Comicsa ponovo će se pojaviti Alan Skot koji je poznat kao prvi heroj u zelenom kostimu po imeneom Green Lantern, ali će ovoga puta biti prikazan kao ličnost homoseksualne orijentacije.

Izvor: B92

Default images

Strip "Green Lantern" postoji već 72 godine (prva sveska je objavljena 1940 godine), a pretočen je i u film u kojem glavnu ulogu igra Rajan Rejnolds.

Pre petnaestak dana strip izdavač DC Comics, koji između ostalog objavljuje avanture Betmena i Supermena, najavio je da će jedan od njegovih superjunaka uskoro objaviti svetu da je gej, ali se sve do danas nagađalo koji bi to od junaka mogao da bude.

Na ovaj korak ljudi iz DC Comicsa su se odlučili jer su želeli da konačno u strip uvedu i lik drugačijih seksualnih sklonosti, a potez kompanije je okarakterisan kao direktno iniciran nedavno izrečenim stavom predsednika Baraka Obame u kojem je izjavio da je pristalica gej brakova.

Tako je kompanija stavila tačku na brojne spekulacije koje su se godinama mogle čuti o seksualnoj orijentaciji pojedinih strip heroja, a ispostavilo se da su odlučili da u priču ne uvode nove likove, kako se ranije pretposatavljalo, već je novu ličnu osobinu koja će ubuduće obeležiti lik "poklonila" već postojećem strip junaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: