Uskoro "Pulicer" za tvitovanje?

S obzirom na sve veći značaj Tvitera (Twitter) u širenju informacija, Pulicerova nagrada, jedno od najprestižnijih priznanja u novinarstvu, mogla bi uskoro da bude dodeljena i autoru jednog ili više "tvita" (tweet), prenose američki mediji.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2011.

23:28

Default images

Smatra se da je šteta da vest koja je putem ove društvene mreže emitovana gotovo istog časa kad i događaj o kojem govori bude nagrađena samo u formi članka objavljenog sa vremenskim razmakom u štampi.

Vesti objavljene preko Tvitera, uostalom, u potpunosti odgovaraju novim kriterijumima koje je za selekciju članaka u kategoriji "udarnih vesti" postavio odbor za dodelu Pulicerove nagrade, ističu pobornici ove ideje, među kojima je i Nimenova fondacija za novinarstvo na Harvardu.

One su "brze i izveštavaju o događajima koji se dešavaju u realnom vremenu", napominju oni.

Postoje mnogi sjajni primeri primene Tvitera u novinarstvu kao što je izveštavanje reportera "Njujork tajmsa" za vreme tornada u Misuriju, kontinuirano slanje vesti sa masovnih demonstracija na trgu Tahrir u Kairu i u drugim arapskim zemljama kao i za vreme zemljotresa i cunamija u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: