Inicijativa za zaštitu "Gece Kona"

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić i ministar kulture Nebojša Bradić pokrenuli su inicijativu da se knjižara "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu zaštiti kao ustanova sa dugom tradicijom delovanja u kulturi.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2008.

01:33

Default images

U pokrenutom postupku privatizacije izdavačkog preduzeća "Prosveta", od posebnog je značaja da knjižara "Geca Kon" zadrži i dalje razvija svoju osnovnu namenu, navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju Dinkića i Bradića.

Agencija za privatizaciju će ugovorom obavezati budućeg vlasnika Izdavačkog preduzeća Prosveta da knjižara "Geca Kon" trajno bude prostor koji će zadržati istu namenu, dok bi novi vlasnik "Prosvete" bio obavezan da zadrži istu delatnost u periodu od najmanje 10 godina.

Knjižara, sa tradicijom dužom od sto godina, kako se navodi, predstavlja jednu od najznačajnijih institucija beogradskog i srpskog knjižarstva, izdavaštva i kulturne istorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: