Podeljene karte, uživajte u beogradskoj "Velikoj igri"

Ovogodišnji Beogradski festival igre otvara spektakularni Balet BC iz Vankuvera u petak 24. marta u Sava centru, a troje najbržih čitalaca je od B92.net, BDF i Vip mobile dobilo po dve karte.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

14:30

Podeljene karte, uživajte u beogradskoj
Foto: Promo

Balet Britanske Kolumbije, koji će pred domaćom publikom nastupiti prvi put, prikazaće koreografije Kristal Pajt i Šaron Ejal.

Maestralni koraci i figure nekih od najboljih produkcija svetske plesne scene, po četrnaesti put najaviće manifestaciju koja svake godine Srbiju čini prestonicom umetničke igre. Pod sloganom „Velika igra“, ovogodišnji Beogradski festival igre biće održan od 24. marta do 11. aprila u Beogradu i Novom Sadu, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile.

Delo „Usamljeni eho“ koreografkinje Kristal Pajt nastalo je kao inspiracija na Bramsove sonate za čelo i klavir. Ove sonate, zapravo dve različite celine, predstavljale su polaznu tačku u brojnim trenucima njenog kreativnog života, pa je prvi deo koreografije izražen kroz solo deonice i duete, koji su ponekad bujni i strastveni, ponekad nametljivi, nesmotreni, agresivni, dok je drugi deo osvrt na emotivni „Adađo“ iz Bramsovog opusa 39. Koreografkinja Šaron Ejal sa postavkom pod nazivom „Bil“ pravi savršenu kombinaciju igre, muzike i dizajna, koju transformiše u momentalno prepoznatljivu sirovu celinu neočekivane lepote i odvažnog, senzualnog koreografskog stila autorke.

U okviru programa, biće uručena i nagrada „Vip poziva“ Branislavu Henselmanu, direktoru kompanije Baleta BC i predsedniku Kanadske asocijacije baletskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: