Još jedan bend neće da svira Trampu, u čast Šefa

"B strit bend" koji se naziva "najboljim Brus Springstin tribjut bendom", otkazao je učešće na inauguracionom balu koji se organizuje u čast novoizabranog predsednika Donalda Trampa.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

12:58

Još jedan bend neće da svira Trampu, u čast Šefa
Foto: Getty Images

Bend je bio najavljen kao jedan od učesnika na zabavi u Vašingtonu dan pre nego što će Tramp preuzeti dužnost, posle čega je zasut kritikama fanova i poštovalaca muzike legendarnog Brusa Šefa Springstina.

U prvi mah je bend isticao "nepartijsku prirodu" samog događaja, ali je ipak popustio pod pritiskom.

"Uz najdublje izvinjenje našim fanovima i komitetu za organizaciju ovog događaja, B Street Band neće učestvovati na ovogodišnjoj inauguracionoj gala večeri. Naša odluka je doneta isključivo iz zahvalnosti i poštovanja prema Brusu Springstinu i njegovom E strit bendu. Ne bismo postojali bez njih i naša zahvalnost prema ovim rok legendama je neizmerna. Mi se nadamo da ćemo još godinama svirati muziku Brusa Springstina", piše u saopštenju benda.

Brus Springstin je otvoreni kritičar Donalda Trampa i veliki poštovalac odlazećeg predsednika Baraka Obame, koji ga je odlikovao i jednim od najvećih civilnih priznanja u SAD - američkim Ordenom slobode.

Nedavno je učešće na gala večeri otkazala i čuvena brodvejska pevačica Dženifer Holidej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: