Nirvana i Kiss primljeni u rokenrol Kuću slavnih

Grupe Nirvana i Kiss, kao i Piter Gebrijel, Linda Rondštat, Deril Hol i Džon Outs, kao i Ket Stivens i menadžer Bitlsa Brajan Epštajn, primljeni su u Rokenrol kuću slavnih. Na svečanosti u Njujorku pratećem bendu Brusa Springstina, The E Street Band-u uručena je nagrada za "muzičku izuzetnost".

Kultura

Izvor: B92, BBC

Petak, 11.04.2014.

13:41

Default images

U ime Nirvane, nagradu je primila sestra pokojnog Kurta Kobejna, Brijana O'Konor, a tu su bili i Dejv Grol i Krist Novoselić. Ceremoniji je prisustvovala i udovica pevača - Kortni Lav. Kiss su, kao što su i obećali, ceremoniju ispratili bez nastupa, jer je u Kuću slavnih primljena stara postava grupe i tako izlostavljeni sadašnji članovi Erik Singer i Tomi Tajer.

Frontmen R.E.M. Majkl Stajp Nirvanu je predstavio rečima: "Govorili su istinu i mnogo ljudi tu istinu je slušalo. Bili su jedinstveni i glasni i izuzetno originalni.

"Znate, pripremila sam veliki govor, ali sada sam odlučila da ćutim," rekla je Kortni Lav a onda zagrlila Novoselića i Grola. “To je to, žao mi je što Kurt nije ovde da uradi isto ovo."

Nirvana je nastupila na ceremoniji uz pomoć mlade novozelandske pop zvezde Lorde, ali i St. Vincent i Kim Gordon i Pita Smira. Lider Foo Fighters-a Dejvid Grol odao je priznanje svom prethodniku na bubnjevima Nirvane Čadu Čeningu, za rad na albumu “Nevermind”.
BETA/Charles Sykes/Invision/AP
Krist Novoselić je još rekao:"Fanovi Nirvane mi prilaze svaki dan i zahvaljuju se na muzici koju smo ostavili. Kada to čujem – svaki put pomislim na Kurta Kobejna."

Nirvana je uvedena u Kuću slavnih prvi put kada je to bilo moguće, pošto je pravilo da se to radi kada se navrši 25 godina od prvog izdanja benda.

Džoan Džet je sa "All-star" Nirvana bendom pevala “Smells Like Teen Spirit”, Kim Gordon “Aneurysm”, St. Vincent je izvela “Lithium”, dok je Lorde pevala “All Apologies”.

Springstinov E Street Band, 15 godina od kada je Boss primljen, takođe je postao stanovnik Kuće slavnih, ovoga puta kao “solo” izvođač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: