Gitarista Džoni Mar je "genije"

Gitarista i tekstopisac Džoni Mar, koji se 1980-ih proslavio sa kultnim britanskim rok bendom "The Smiths", proglašen je danas "Božanskim genijem" u izboru muzičkog časopisa NME-a.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2013.

15:41

Default images

Kako prenosi Rojters, 49-godišnji Mar je osnovao "The Smiths" sa Morisijem 1983. godine. Zajedno su napisali pesme za sva četiri albuma koje je grupa izdala do raspada 1987. godine.

Mar je svirao i sa britanskim muzičarem Bilijem Bragom kao i sa grupama "Pretenders", "The The", "Modest House" i "The Cribs", a poslednjih deset godina nastupa i sa svojim sastavom "The Healers".

Priznanje će mu biti uručeno 27. februara u Londonu na ceremoniji dodele godišnjih nagrada NME.

"Ovu nagradu NME uglavnom dodeljuje ljudima koje volim tako da ću biti u dobrom društvu. Izgleda da ipak ima neke pravde u svetu", naveo je Mar čiji će solo debi album biti izdat 25. februara.

Među prethodnim dobitnicima ovog priznanja su grupe "Clash", "The Cure", "Manic Street Preachers", "New Order&Joy Division", kao i muzičari Pol Veler i Dejv Grol.

Nagrade NME se dodeljuju u 22 kategorije, a dobitnici se određuju glasovima čitalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: