Micuko Učida otvara ciklus velikana

Japanska pijanistkinja Micuko Učida otvoriće 15. septembra uveče 16.sezonu ciklusa koncerata Velikani muzičke scene Kolarčeve zadužbine, najavio je organizator Centar za muziku Kolarčeve zadužbine.

Izvor: Tanjug Beograd

Prema rečima urednice programa Mime Lazarević, legenda svetske muzičke scene Učida, pravi superstar klasične muzike, nastupiće prvi put u Beogradu.

Japanka po rođenju, školovala se u Beču a danas žiteljka Londona, za njene nastupe mesecima su unapred rasprodata mesta i u najprestižnijim dvoranama širom sveta a svako novo diskografsko izdanje se nalazi na listama najprodavanijih diskova, istakla je Lazarević.

Za snimke svih Mocartovih sonata kao i Mocartovih koncerata sa Engleskim kamernim orkestrom, Učida je osvojila nagrade Gramofona a istim priznanjem je nagrađena i za izvođenje svih Debisijevih etida i za Šenbergov klavirski koncert.

Dobitnica nagrade Gremi, plemiće titule koju je dobila 2009.godine Dame Commander of the Order - Velike Britanije, u maju je dobila jedno od najprestižnijih priznanja u umetničkoj muzici Zlatnu medalju Kraljevskog filharmonijskog društva.

Na svom prvom nastupu u našoj zemlji sviraće dela Šopena, Šumana i Mocarta.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 2.000 i 2.500 dinara.

Muzika

Kenet Brana novi Herkul Poaro

Britanski glumac i reditelj Kenet Brana biće novo lice čuvenog belgijskog detektiva iz pera Agate Kristi - poznati glumac igraće Herkula Poaroa u novoj filmskoj verziji čuvenog krimića "Ubistvo u Orijent ekspresu", u koprodukciji Ridlija Skota.

Muzika ponedeljak 23.11. 20:51 Komentara: 14

Jesenja muzika, topla soba, čaj i Gistro FM

Današnja emisija Gistro FM u celosti je posvećena muzici koja asocira na jesen. Između ostalog, slušamo pesme Ričarda Holija, Vokalnog kvarteta Predraga Ivanovića, Dejvida Bouvija, Marka Lanegana, Toma Vejtsa, grupa Giant Sand i The Clientele.

Muzika nedelja 22.11. 15:56 Komentara: 0
strana 1 od 1115 idi na stranu