Švedska glavni favorit na Evrosongu

Švedska predstavnica Lorin sa pesmom "Euphoria" glavni je favorit za osvajanje ovogodišnje pesme Evrovizije koja se održava sledeće sedmice u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.05.2012.

16:44

Default images

Dvadesetosmogodišnja pevačica će do finala morati da stigne nastupom u polufinalu takmičenja nakon koga će se znati spisak 20 finalnih učesnika.

Engleski mediji se ovih dana uveliko bave procenama o plasmanu njihovog predstavnika, veterana Inglberta Hamperdinka koji će braniti boje Engleske pesmom "Love Will Set You Free".

"Mislim da imam jako dobre šanse, pesma je odlična balada", rekao je Hamperdink.

Engleski pevač koji je najpoznatiji po svojim hitovima "Release Me" i The Last Waltz" je još dodao da misli da pesma ima "fantastičnu melodiju i tekst i da će dugo trajati".

"Pesma je zapravo valcer koji ima romantični prizvuk i uz koju ljudi igraju, mislim da imam odličnu šansu da pobedim".
Engleska, Nemačka, Španija, Nemačka i Italija kao najveći finansijeri Evrosonga su se automatski plasirali u finale i neće morati da nastupaju u polufinalu.

Hamperdink je rekao da je ponosan što nastupa u Azerbejdžanu na pesmi Evrovizije koja će mu kako je naglasio "pomoći u karijeri" uprkos tome što je sa 78 godina najstariji učesnik te manifestacije.

"Mislim da godine nemaj u nikakve veze sa pevanjem, to nije takmičenje mladih talenata, a zbog svog višedecenijskog iskustva i kao izaslanik moje zemlje, mislim da imam dobre šanse", dodao je on.

Na engleskim kladionicama glavni favoriti sa izgledom na pobedu su*

1.Švedska 6/4
2.Rusija 8/1
3.Velika Britanija 10/1
4.Srbija 14/1
5.Danska 16/1
6.Irska 20/1


*Izvor Kladionica Vilijem Hil

KO JE VAŠ FAVORIT NA OVOGODIŠNJOJ PESMI EVROVIZIJE U AZERBEJDŽANU?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: