Duran Duran vs. Supermodels

U novom spotu Girl Panic grupa Duran Duran rešila je da svoje mesto ustupi supermodelima.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

13:01

Default images

U dobra stara vremena, tokom osamdesetih i devedesetih, supermodeli su bili superstarovi, praktično na istom nivou popularnosti kao i muzičari koji su ih angažovali u svojim bombastičnim spotovima.

Ko može da zaboravi Helenu Kristensen kako se miluje na plaži sa Krisom Ajzakom, Naomi Kembel dok njiše kukovima oskudno odevena uz Majkla Džeksona, Sindi Kroford šćućurenu uz Džona Bon Džovija ili čitavu plejadu lepotica u spotu „Freedom ’90“ Džordža Majkla?

U ta vremena glamura i neponovljivih lepotica vraća nas (a ko drugi!) bend koji je prvi počeo sa ovom simbiozom - Duran Duran. U novom devetominutnom muzičkom filmu Girl Panic, snimljenom u šik i sofisticiranom londonskom Hotelu Savoy - u režiji Junasa Okerlunda (švedskog genija koji je radio sa Madonom i Gagom) - pojavljuju se Naomi, Sindi, Helena, Jasmin Le Bon i Eva Hercigova.

Obučene u seksi odela dua Dolče e Gabana, devojke zapravo glume muzičare: Naomi je Sajmon Le Bon, Sindi basista Džon Tejlor, Helena je bubnjar Rodžer Tejlor, Eva je klavijaturista (i „prvi metrosekusalac") Nik Rouds, a Sajmonova supruga Jasmin svira gitaru, ali tvrdi u spotu „Ja NISAM član Duran Durana“ (da je valjda, ne-daj-bože, neko ne bi zamenio za Endija Tejlora).

Samo su još falile Linda Evanđelista i Kristi Tarlington pa da ugođaj bude kompletan.

Snimanje spota (reč je o drugom singlu sa aktuelnog albuma All You Need Is Now) iskorišćeno je i za editorijal i naslovnu stranu novog izdanja Harper's Bazaara.

Sam video nema uvek previše smisla (što i nije retkost za spotove Duran Durana) ali savršeno otelovljuje glamur i prekomernost iz vremena kad su momci bili na vrhuncu slave i provodili dane pijuckajući šampanjac, baškareći se na jahtama i zabavljajući se sa manekenkama.

Muškarci iz benda i devojke koje su nekad krasile naslovnice Voguea i Bazaara možda više nisu mladi i sveži kao nekad, ali Girl Panic video pokazuje da je njihova harizma jednostavno vanvremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: