Počinje nova sezona na Kolarcu

Nova sezona Kolarčeve zadužbine u Beogradu biće otvorena 4. septembra u 11h koncertom violončeliste Filipa Tomića i pijanistkinje Jovane Radovanović.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.09.2011.

14:27

Default images

Na koncertu koji se održava kao deo ciklusa „Kolarčev podijum kamerne muzike" biće izvedene kompozicije Ludviga van Betovena, Riharda Štrausa i Roberta Šumana.

Devetnaestogodišnji violončelista Filip Tomić iz Kragujevca pohađao je Akademski muzički koledž pri Moskovskom konzervatorijumu, a pored brojnih nagrada na domaćim takmičenjima, zapažene rezultate ostvario je i na međunarodnim takmičenjima u Ukrajini, Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Italiji.

U februaru ove godine pobedio je na takmičenju „American Protege" i učestvovao na koncertu pobednika u Karnegi holu u Njujorku.

Jovana Radovanović, takođe iz Kragujevca, završila je diplomske i postdiplomske studije na Nacionalnoj muzičkoj akademiji „Petar Iljič Čajkovski" u Kijevu i trenutno se nalazi na trećoj godini doktorskih studija.

Ulaz na nedeljni koncert je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: