"Ring Ring" zvoni po 16. put

Međunarodni festival Nove muzike „Ring Ring“ održaće se već 16. put u Beogradu, a prvi put u aprilu i to od 14. do 19. u Kulturnom centru REX i Domu omladine.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2011.

13:21

Default images

Festival će promotivnim i besplatnim koncertom 10. Aprila otvoriti Marco Cappelli sa svojim akustičnim triom. Cappelli je jedan od najvažnijih savremenih italijanskih heroja Nove Muzike, podjednako sklon komponovanju, improvizaciji i - podučavanju, istovremeno na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku i Konzervatorijumu Vincenzo Bellini u Palermu. Sa njim će nastupiti i kontrabasista Ken Filliano, i perkusionista Satoshi Takeishi.

Urs Leimgruber se već više od tri decenije bavi improvizovanom muzikom izraslom iz džeza, svirajući saksofon i srodne instrumente sa ljubavlju i posebnom vrstom opsednutosti. Poslednjih godina sarađivao je sa takvim imenima kao što su Marilyn Crispell ili Joëlle Léandre, a u Beogradu će nastupiti sam, pokazujući kojim sve putevima saksofon može da ide kada je sasvim slobodan.
Sainkho Namtchylak
Najveća zvezda ovogodišnjeg festivala je diva tradicionalne i improvizovane muzike, Sainkho Namtchylak. Već više od 20 godina ova pevačica zadivljuje svet svojim rasponom glasa od sedam oktava i slobodnim šetnjama između narodne muzike, popa i tvrde avangarde, upadajući iz tuvanskog grlenog pevanja u teški bluz. U Beogradu će Sainkho podeliti binu sa najboljom pevačicom tradicionalne muzike sa ovih prostora, veličanstvenom Svetlanom Spajić i austrijskom avangardnom violinistkinjom Miom Zabelkom.

Za ljubitelje vlaške muzike prava poslastica biće moćni tradicionalni sastav Gramosteanj iz Makedonije.



Koncerti se održavaju u Kulturnom centru Rex, od 20h, osim 15. aprila, kada će se održati u Domu Omladine Beograda od 21h, a karte će biti puštene u prodaju na blagajni Rexa od četvrtog aprila.
Urs Leimgruber
Raspored nastupa na Festivalu izgledaće ovako:

10.04.
Promo concert - slobodan ulaz

Marco Capelli acoustic trio (Italija/ Japan/ SAD)

14.04.
Urs Leimgruber (Švajcarska)
Sainkho Namtchylak (Tuva)


15.04. Dom Omladine Beograda
Sainkho Namtchylak /Svetlana Spajić/ Mia Zabelka(Tuva/Srbija/Austrija)
Gramosteanj (Makedonija)

16.04.
Kammerflimmer Kollektief (Nemačka)
Mary Halvorson trio (SAD)


17.04.
Tomaz Grom/Seijiro Murayama (Slovenija/ Japan)
Der Kreis des Gegenstandes - Johansson/Dafeldecker/Dörner (Švedska/ Nemačka/ Austrija)


19.04.
Sol 6 (Velika Britanija/ Holandija/ SAD/ Australija)
Neuroleptic Trio (Srbija)




Više informacija možete pronaći na www.ringring.rs .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: