Konkurs za nagradu "Ranko Radović"

Konkurs za dodelu Nagrade Ranko Radović, koja je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko biće otvoren od ponedeljka, 1. septembra do 15. oktobra, saopštio je osnivač, ULUPUDS.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

11:42

Default images

ULUPUDS je imenovao članove tri žirija za tri kategorije. U prvu kategoriju spadaju kritičko-teorijski tekstovi o arhitekturi i to kritike, eseji, knjige, predavanja i pisana reč uopšte.

U drugu kategoriju spadaju realizovana arhitektonska dela, a u treću televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije i sve to da je realizovano u prethodnoj kalendarskoj kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, 22. decembra.

Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci, ustanove, udruženja, strukovne organizacije, kao i sva zainteresovana lica koja su ostvarila rezultate u jednoj od tri kategorije sa teritorije Srbije, kao i iz drugih zemalja.

Odbor čine predstavnici osnivača i po jedan predstavnik suosnivača i to su inženjer arhitekture Bojan Kovačević (predsednik), istoričar umetnosti Dragana Palavestra, arhitekte Stevan Žutić, Dejan Babović, Milena Krklješ, Marija Maksin, Ljiljana Beloš, Nadja Kurtović Folić.

U Odboru su i profesor Aleksandar Ignjatović, sociolog Ksenija Špadijer Tufegdžić, slikar Maja Skovran i supruga prof. dr Ranka Radovića Mirjana Popović Radović.

Detaljni podaci o konkursnom materijalu kao i elektronski formular za prijavu nalaze se na web adresi: www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: