"Gavrane" videlo 30.000 ljudi

Izložbu Vladimira Veličkovića "Gavrani", koja je u Galeriji SANU otvorena od 23. maja, videlo je oko 30.000 posetilaca, saopšteno je iz te Galerije.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 05.07.2013.

19:04

Default images

Pored Galerije SANU, i u Muzeju "Cepter" bila je otvorena izložba njegovih kolaža i crteža. Na izložbi u galeriji SANU izloženo je 38 radova i tri skulpture koje je ovaj umetnik stvarao od 2002. do 2013. godine, dok je u Muzeju "Cepter" bio predstavljen 31 njegov rad.

Veličković, koji je nakon više od 10 godina izlagao u Beogradu, rekao je ranije Tanjugu da u Galeriji SANU predstavlja svoj serijal slika inspirisan gavranom, koji je jedan od glavnih motiva njegovih radova.

"Sada je gavran pokazao svoju pravu narav, zalepršao je, poleteo je i u toj svojoj agresivnosti, svom crnilu i zloduhu koji nosi pokazao je ono što je personifikacija jedne opšte opasnosti koja se na razne nacine ispoljava u krizama, ratovima, i katastrofama", objasnio je Veličković dodajući da je gavran metafora onoga što nam preti i što nas sputava u našem razvoju.

On je ocenio da je ta opasnost i njena prisutnost crna kao gavran i opasna kao njegov kljun. Izložba će u Galeriji SANU biti otvorena do nedelje 14. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: