Poziv fillmadžijama za učešće na 11. "Interakciji"

Nezavisni filmski centar "Filmart" raspisao je konkurse za učešće na 11. Međunarodnom studentskom filmskom kampu "Interakcija 2016" i 6. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma "Interdoc 2016".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2016.

10:17

Poziv fillmadžijama za učešće na 11.
film-art.org

I ove godine, 12.avgusta, na Međunarodni dan mladih, počeće 11. Međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija", tokom koga će 15 studenata filmskih akademija, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Požegi i Užicu.

Nedelju dana kasnije, 19. avgusta, učesnicima kampa će se pridružiti polaznici 6. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma "Interdoc 2016", kojima će u Požegi, znanje iz kreativnog dokumentarnog filma preneti naši afirmisani dokumentaristi Dragan Elčić i Mladen Matičević, najavio je "Filmart".

Ovogodišnja "Interakcija" i masterklas biće završeni premijernom projekcijom filmova snimljenih tokom kampa, 28. avgusta, u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, mogu se prijaviti na konkurs za učešsće na kampu, do 15. aprila, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10. juna.

Pored studenata filmskih škola, za učešće na masterklasu mogu konkurisati i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu. Tokom desetogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 189 učesnika iz 47 zemalja i snimljeno 38 dokumentaraca, od kojih je osam filmova osvojilo 10 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

Masterklas je pohađalo do sada 59 učesnika iz 26 zemalja, a vodili su ga, pored Elčića i Matičevića, i Želimir Žilnik i Mila Turajlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: