Kultura

Utorak, 28.07.2015.

19:55

Film Džejka Džilenhola otvara festival u Torontu

Međunarodni filmski festival u Torontu (TIFF) najavio je mnoštvo poznatih imena za svoje ovogodišnje, 40. izdanje koje će trajati od 10. do 20. septembra.

Izvor: Tanjug

Default images

Filmsku smotru, jednu od najvećih u svetu, specifičnu po tome što pobednike glasanjem određuje publika, a ne žiri, otvoriće film "Demolition" Kanađanina Žan-Marka Valea sa Džejkom Džilenholom i Naomi Vots u glavnim ulogama.

Na festivalu će premijerno biti prikazano i nekoliko željno iščekivanih ostvarenja kao što su naučno fantastični film "The Martian" Ridlija Skota sa Metom Dejmonom i Džesikom Čestejn i lezbijska drama "Freeheld" sa Džulian Mur i Elen Pejdž.

Posetioci TIFF moći će da vide i nekoliko biografskih filmova poput "Black Mass" sa Džonijem Depom u ulozi zloglasnog gangstera Vajtija Baglera, "The Program" o životu Lensa Amstronga sa Benom Fosterom u glavnoj roli i "Trumbo" u kom Brajan Krenston igra poznatog holivudskog scenaristu.

Organizatori TIFF najavili su još filmova čiji će naslovi biti saopšteni u toku narednih sedmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: