Dva i po muškarca - hit i bez Čarlija

Izbaciti Čarlija Šina iz “Dva i po muškarca” činilo se poput samoubistva za tu humorističku američku seriju. Međutim, producenti su ipak odlučili da rizikuju i 2011. godine su se "rešili" problematičnog, drogama i skandalima sklonog Šina.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.04.2013.

13:28

Default images

Ubili su njegov lik Čarlija Harpera, simbol te serije. Kako im je u startu bilo sasvim jasno da nema smisla angažovati za tu istu ulogu drugog glumca, jer Šin je privatno bio sve ono što Harper predstavlja u seriji, odlučili su da u “Dva i po muškarca” ubace sasvim novi lik, piše Jutarnji.hr.

Trebalo im je i poznato ime, ali dovoljno otkačeno da seriji da potrebnu razuzdanost, pa je izbor logično pao na Eštona Kučera. Stvoren je Volden Šmidt, internet milijarder silno željan ljubavi, ali ipak, većina je predviđala potpuni fijasko devete sezone serije.

“Šta su ‘Dva i po muškarca’ bez Čarlija? Baš ništa!”, komentarisalo se u američkim medijima. Međutim, ubrzo se pokazalo da nisu bili u pravu.

Njujork Tajms okarakaterisao je “Dva i po muškraca” najvećom humorističkom serijom u poslednjoj deceniji, a nisu ih zaobišla ni ugledna priznanja. Posljednji "udarac" Šinu zadao je Forbs jer brojke su bile neumoljive. Kučer je od Šina preuzeo titulu najbolje plaćenog televizijskog glumca. Od maja 2011. do maja 2012. inkasirao je 24 miliona američkih dolara. Šinu je ostala uteha što Kučer ipak nije uspeo da sruši njegov rekord od godine pre, kada je zaradio čak 40 miliona dolara.

Zanimljivi milijarder

Dakle, u seriju stiže milijarder Volden nakon neuspelog pokušaja utapanja u okeanu jer ga je iz kuće izbacila supruga Bridžet. Takav očajan slučajno nabasa na kuću u Malibuu u kojoj su dvaput rastavljeni kiropraktičar Alan Harper i njegov neuspešnii sin tinejdžer Džejk osam godina živeli sa Alanovim (sad pokojnim) bratom. Volden kupuje kuću i poziva Alana da ostane da živi u njoj i tako ga spasava od života s narcisoidnom, emotivno otrovnom majkom Evelin. Volden želi da zadrži i Bertu, Čarlijevu ironičnu domaćicu. Volden, Alan i Džejk prilagođavaju se novom (zajedničkom) životu...

Eminentni autori serije

U seriji glume i Marin Hinkl kao Alanova neurotična bivša supruga Džudit, Rajan Stils kao njen drugi suprug Herb i Kortni Torn-Smi u ulozi Lindsi, samohrane majke koja povremeno ljubaviše sa Alanom.

Autori serije su Čak Lor (“Štreberi”, “Darma i Greg”, “Majk i Moli”, “Grace Under Fire”) i Li Aronson (“Sibil”, “Grace Under Fire”, “Marfi Braun"), a rađena je u produkciji kompanije "Chuck Lorre Productions Inc", "The Tannenbaum Company" i "Warner Bros. Television".

“Dva i po muškaraca” ili u originalu “Two and a Half Men” počela je sa snimanjem 2002. godina, a premijerno je emitovana u septembru 2003. godine. Ovo je najgledanija humoristička serija u Americi u pet od šest poslednjih sezona. Deveta sezona ima 24 epizode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: