"Klip" osvojio nagradu i u Belgiji

Film mlade rediteljke Maje Miloš "Klip" osvojio je nagradu "Beli Iris" za najbolji debitantski film na festivalu u Briselu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

12:20

Default images

Debitantski film mlade rediteljke nagradu je dobio na festivalu u Briselu koji je trajao od 8. do 16. juna, a na programu je srpskih bioskopa od 12. aprila ove godine.

Ovo nije prva nagrada koja je dodeljena filmu koji se bavi turobnom srpskom svakodnevicom, jer je nagrađen na filmskom festivalu u Roterdamu nagradom "Tigar", a osvojio je i još nekoliko međunarodnih nagrada.

U filmu "Klip" priča prati život Jasne, tinejdžerke koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u Đoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Težak svakodnevni život pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Glavne uloge u fulmu "Klip" tumače Isidora Simijonović, Vukašin Jasnić, Sanja Mikitišin, Jovo Maksić, Monja Savić, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Jovana Stojiljković, Vladimir Gvojić, Nikola Dragutinović i Mihajlo Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: