Beograd i Novi Sad domaćini „Velike igre“

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2017.

09:27

Beograd i Novi Sad domaćini „Velike igre“
Ljubaznošæu Beogradskog festivala igre.

Ovogodišnje otvaranje biće uveličano direktnim prenosom na velikom platnu na Trgu Republike. Svi Beograđani, kao i posetioci prestonice imaće priliku da uživaju u nastupu Baleta Britanske Kolumbije, kao i u uručenju nagrade „Vip poziva“ izvršnom direktoru ove kompanije Branislavu Henselmanu. Prenos će biti direktan, od 20h, zahvaljujući Gradu Beogradu, Turističkoj organizaciji Beograda i kompaniji Vip mobile, koja će prenos podržati preko svoje brze 4G mreže.
Ljubaznošæu Beogradskog festivala igre.
Na ovogodišnjem izdanju Festivala, ljubiteljima igre u Beogradu i Novom Sadu do 11. aprila predstaviće se 15 kompanija iz 10 zemalja širom sveta, sa 30 koreografskih postavki. Publika će imati priliku da upozna, između ostalih, holandski “Intordans“ koji će se predstaviti koreografijama koje potpisuju Mauro Bigonceti, Sidi Larbi Šerkauji i Dimitris Papajoanu, zatim kompaniju Akrama Kana koji dolazi sa predstavom „Koto deš” prilagođenu i mlađoj publici, kompaniju Helene Valdman čija predstava će biti i međunarodna premijera, trupu „Kinetički kolektiv“, Škotski plesni teatar, vankuverski „Kidd Pivot“, ali i Balet Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, koji gostuje u Srbiji nakon mnogo godina.

Beogradski festival može se pohvaliti i jedinstvenim projektima koje u desetogodišnjoj saradnji realizuje sa kompanijom Vip mobile. Priznanje „Vip poziva“ dodeljuje se sedam godina zaredom u nameri da se festivalskoj publici svake godine predstavi po jedan istaknuti domaći plesni stvaralac koji živi i radi van Srbije. Na ovaj način naši baletski umetnici, bilo da su igrači, koreografi, direktori baletskih kompanija, korepetitori ili pedagozi, dobijaju mogućnost da domaćoj javnosti nakon mnogo godina predstave presek svog rada od odlaska iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: