Otvorena srpska izložba “Gozba” u Parizu

U Kulturnom centru Srbije u Parizu je otvorena, 4. februara 2016. godine, multimedijalna izložba « GOZBA » kao sastavni deo naučno-umetničkog projekta “ Živeti prošlost “ - srpska srednjovekovna gastronomija.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

18:40

Otvorena srpska izložba “Gozba” u Parizu

Cilj izložbe je istraživanje gastronomskog nasleđa i kulture obedovanja srednjovekovne Srbije.

Izložba « Gozba » je projekat Artis centra iz Beograda, autorke Tamare Ognjević.
Otvaranje izložbe "Gozba"
Prvi put izlagana u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauke i umetnosti 2014. godine u Beogradu, izložba “Gozba” u Kulturnom centru Srbije u Parizu predstavlja francuskoj publici nova umetnička dela likovne i primenjene umetnosti : Petar Anđelković (duborez), Jasminka Bošković (aksesoar), Jelena Milošević(staklo), Olivera Milunović (svila), Marijana Oro (akrilik), Danijela Paunović(kostim), Ivana Rackov (keramika) i Radojka Samardžija (batik).

Izložba je realizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Otvaranje izložbe "Gozba"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: