Dan riječke urbane kulture u Mikser hausu

U subotu 27. decembra, od 14h, u Mikser hausu doživite bogatu urbanu kulturu grada poznatog po pozorištu, muzici, specifičnom rečniku, otklonu od standardnih očekivanja i eksperimentalnom senzibilitetu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

13:44

Default images

U organizaciji Miksera i Odličnog hrčka, Dan riječke urbane kulture "Šta da?!" povešće vas na put od tradicionalnih riječkih specijaliteta i tipičnih aksesoara preko predstavljanja kultnih knjiga "Riječke rock himne" i "Srce od gume" , kao i Rijeke, kandidata za Evropsku prestonicu kulture 2020, do filmova i koncerta Jonathana i čuvene grupe Let 3.

Uz čuvene riječke poštapalice ("Šta da?!", “Bo", "Ful fora!", “Idem ća”) možete saznati kakvog su ukusa najbolji riječki specijaliteti i uživati u riječkoj kulturi, prestavljanju knjiga, arhitektonskim tribinama, filmovima i dizajnu.

Veče se završava koncertom sve popularnije muzičke atrakcije, benda Jonathan, nakon kojih će nastupiti kultni LET 3.

Program Riječkog dana

15 - 19h // Kuvanje tripica iliti škembića - kuvar i Mikser haus vs. Šobaja

16 - 16.45h // Tribina: Rijeka za Evropsku prestonicu kulture 2020 (govore: arhitekta Idis Turato, gost predavač na arhitektonskom fakultetu u Beogradu, Ivan Šarar, načelnik odeljenja za kulturu Grada Rijeke, Damir Martinović Mrle, član Leta 3, Maja Lalić, arhitekta i kreativna direktorka Miksera)

16.45 - 17.30h // Projekcija filma "Slučajno", rediteljke Tanje Golić, u saradnji sa Artkinom Croatia (Film je sufinansiran sredstvima Grada Rijeke i HAVC - a)

17.45 - 19.00h // Predstavljanje knjiga "Riječke rock himne", Zorana Þmirića i "Srce od gume", Vlada Simčića Vave

21h // Koncert Nairobi Willkomen, Jonathan i Let 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: