Ana Popović u januaru nastupa u Mikser Hausu

Čuvena bluz muzičarka, Ana Popović, prvi put posle 2010, održaće samostalni koncert u Beogradu. Nastup će se održati u prostoru Mikser House-a, 23. januara, uz podršku Nenada Zlatanovića aka mr Swagger-a i Pere Joe-a. Ana, koja već godinama živi i uspešno stvara u Americi, jedna je od najpriznatijih muzičara na svetskoj bluz sceni.

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2014.

10:15

Default images

U svetu bluz muzike, vrlo je malo uspešnih i priznatih žena gitarista, a jedna od najboljih je upravo naša Ana Popović. Nakon samostalnog nastupa u Domu omladine u Beogradu 2010, Ana se prvi put vraća u Beograd da održi solo nastup. Mikser House će imati čast da bude domaćin njenog koncerta, 23. januara u 20h.

Ana Popović je danas jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza. Već od prvog albuma Hush, snimljenog u Memfisu, Ana se afirmisala kao vrsni evropski bluz muzičar. Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga. Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Mikser House je ove godine započeo redovne bluz večeri - sjajno primljene od strane publike, koja je imala priliku da čuje najvrsnije domaće bluz muzičare. Na tom tragu, naša publika će u Mikser House-u, 23. januara u 20h, imati priliku da čuje i vidi nastup Ane Popović.

Kao predgrupa nastupiće Nenad Zlatanović aka mr Swagger i Pera Joe. Nenad Zlatanović, aka mr Swagger je jedan od vodećih bluz gitarista na našim prostorima i frontmen čuvene bluz grupe “Texas Flood”. Pera Joe je proputovao svet sa svojom usnom harmonikom i nastupao sa velikim zvezdama i bluz legendama poput Dzona Hamonda, Dzoni Marsa i Luzijana Rida.

Uz Anu Popović, vokal i gitara, nastupiće Michele Papadia, orgulje, klavir i prateći vokali, Kirk Smothers, saksofon, Ewing Dyce, truba i prateći vokali, Carlton Armstrong, bas i prateći vokali i Stephane Avellaneda, bubnjevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: