Subota, 15.11.2014.

09:29

Ivan Tokin: Priroda

U tamnosivim helankama i u velikoj muškoj svetlosivoj majici, žena je u poluležećem položaju na sofi. Nalakćena je levom rukom na jastuk, okrenuta na stranu, s obe noge blago savijene u kolenima.

Izvor: B92

Default images

Noktići na stopalima su joj našminkani crvenom bojom. Levom šakom drži ljubičastu činiju u kojoj su jagode, a desnom kašičicu s dugačkom drškom. Jagode su oprane i pošećerene, ženi su prednji zubi razmaknuti i kosa joj je nešto kao crvena, gusta. Ima dugačke trepavice i krivi usta dok priča. Govori nešto. Nešto priča i gleda u jagode. A jagode čekaju. I kašičica čeka. I kosmos čeka.

Najzad je jedna od manjih jagoda u kašičici, ljulja se svetlucava od istopljenog šećera dok je žena prinosi ustima. Usta se otvaraju taman dovoljno da je prime i otkrivaju razmaknute male zube koji jagodu preseku na pola. Jedna polovina nestaje u ustima, a drugu polovinu usne zadrže da ne ispadne napolje. Onda i ona nestaje u tim ustima. Žena spušta pogled ka činiji i meša jagode. Šećer se nije rasporedio po njenom ukusu. Ne govori dok to radi, zauzeta je. Na red stiže velika jagoda. Nju pregrize, ali polovinu ostavi na kašičici. Jagoda je ranjena, jarkocrvena spoljašnjost je presečena belom unutrašnjošću, i gleda se sa ženinim desnima i zubićima u istom kontrastu. Onda žena žvaće zatvorenih usta.

Mešaju se sokovi žene i sokovi jagode, zubići i jezik rade, i žena guta. Polovina velike jagode nestaje u ženinom telu.
Druga polovina nestaje drugačije. Ulazi u usta zajedno s telom kašičice, žena ih zajedno stavi u usta, pa usnama stisne kašičicu i izvuče je praznu. Mekane usne menjaju oblike dok se to dešava, isprave se u crtu, pa se skupe, i dok kašičica klizi iz usta, primaju njen oblik i zadržavaju jagodu. Žena opet žvaće, prvo seče sekutićima pa gnječi kutnjacima, sve se lepo poznaje spolja.

Sledeća je baš mala jagoda koju žena celu sklanja u desni obraz, da joj ne smeta jer ima nešto da kaže. Govori kratko i jagodica je ubrzo pod zubima.

Onda opet velika, možda i najveća u činiji. Seče je kašičicom na pola, pa jednu polovinu pokuša da preseče, ali ne uspe do kraja, nego je onako u stvari nabodenu prinosi ustima. Savija glavu tako da joj usta dođu ispod te instalacije, i dok joj gusta kosa slobodno živi u prostoru, svlači jagodu usnama s metala.

Svetlucave jagode nestaju u vlažnim ustima, jedna za drugom. Plodovi jedne biljke i telo jedne žene se sjedinjuju.

Ženka sisara se hrani dok je mužjak gleda, hipnotisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: