Besonova "Lusi" hit u Kini

Poslednji film francuskog reditelja Lika Besona "Lusi" doneo je zaradu od 20 miliona dolara za samo tri dana prikazivanja u Kini, prenose francuski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

11:34

Default images

Produkcijska kuća EvropaKorp (EuropaCorp) saopštila je da je film doneo zaradu od 45 miliona dolara od jula, kada je premijerno prikazan, a za tri dana prikazivanja u Kini čak 20 miliona dolara. "Lusi", u kojem glavnu ulogu igra Skarlet Johanson, prikazuje se samo u trodimenzionalnom (3D) formatu.

Kina je skoro nepristupačno tržište za film, jer su vlasti ograničile broj stranih filmova koji se prikazuju u zemlji. Besonov film je priča o krijumčarki droge koju prenosi u želucu, a zbog kontakta sa "super supstancom" biva obdarena super-ljudskim sposobnostima.

Francuski reditelj (55) postao je svetski poznat s filmovima "Veliko plavetnilo" iz 1988, "Nikita" (1990), "Peti element" (1997) i "Jovanka Orleanka" (1999).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: