Rekordna cena rukopisa Serža G.

Aukcijska prodaja rukopisa i drugih predmeta francuskog šansonjera Serža Genzbura, koji je preminuo 1991. godine, privukla je u Parizu veliko interesovanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

23:00

Default images

Ljubitelji popularnog pevača došli su juče u velikom broju, ali je licitiranje vrlo brzo nadmašilo sva predviđanja tako da su od prodaje profitirali samo oni s dubljim džepom.

Tekstovi nekih od najpoznatijih Genzburovih pesama, koje je na aukciju stavio bivši batler pevača, prodati su za ukupno 266.000 evra.

Najveću cenu - 51.150 evra, postigao je rukopis pesme "Sorry Angel" u kojoj Genzbur evocira raskid sa dugogodišnjom partnerkom i glumicom Džejn Birkin.

Veliko interesovanje na aukciji podstakla je i jedna novčanica od 500 franaka koju je Genzbur pocepao i potpisao i koja je prodata za 24.750 evra. Jedini predmet koji nije našao kupca je vojnička jakna koju je pevač nosio u filmu "Je t'aime moi non plus" iz 1976.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: