Dejvid Geta: Nisam zvezda

Francuski di-džej Dejvid Geta (David Guetta) izjavio je da se, i pored toga što mu se albumi prodaju u milionima primeraka i što je sarađivao sa najpoznatijim imenima u svetu muzike, ne oseća kao zvezda.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.09.2011.

15:13

Default images

''Ne vidim sebe kao zvezdu'''', rekao je 43-godišnji Geta agenciji Frans pres uoči izlaska njegovog duplog albuma.

''Pre neki dan sin me je pitao da li sam zvezda. Rekao sam mu da je to komplikovano, jer zvezda znači i poznatu ličnost, a ponekad imate zvezde padalice koje sijaju a onda izblede'', objasnio je on.

Geta je međutim dodao da je zahvalan na meteorskom uspehu, zahvaljujući kome je sarađivao sa grupom Blek Ajd Piz (Black Eyed Peas), pevačicom Keli Rouland (Kelly Rowland) i prodao preko tri miliona albuma i milione singlova, uključujući ''Sexy Bitch'' i ''I Gotta Feeling''.

Američki magazin ''Bilbord'' napisao je jednom prilikom da je Geta odgovoran za ''promenu zvuka radija''.

''Prvo sam mislio da je to preterivanje, ali su u stvari oni u pravu, jer američki radio nikada ne pušta elektro muziku. Štaviše, sve u SAD je odvojeno, tako da je činjenica da je jedna ''urbana'' melodija koja podrazumeva mešavinu hip hopa i ar end bija puštena na ''pop'' radiju, revolucionarna'', rekao je on.

Geta blisko sarađuje sa suprugom Keti sa kojom ima dvoje dece. On kaže da je slušanje piratskih snimaka tokom 1980-ih kada je bio tinejdžer podstaklo njegovu strast za pravljenje i miksovanje muzike.

Njegov dupli album ''Nothing but the Beat'' pojavio se u prodaji ove sedmice. Prvi album je proverena formula ''urbanih'' miksova za klubove i velikih izvođača poput Vil.aj.ema (Will I Am), Snup Doga (Snoop Dogg), Ašera (Usher), Ludakrisa (Ludacris), Niki Minaž (Nicki Minaj), Flo-Rajde (Flo-Rida) i drugih.

Drugi disk je instrumentalan i povratak korenima kako bi pokazao mojim originalnim obožavaocima da sam i dalje sa njima, kaže Geta. Drugi album, na kome nema vokala, inspirisan je ''francuskim dodirom'' - žanrom koji su popuralizovali bendovi poput Er (Air) ili Daft pank (Daft punk).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: