Nikola Đuričko: Superboul i "Beli Šeik"

Glumac i svestrani umetnik Nikola Đuričko prošle godine bio najčešće pominjan zbog učešća u snimanju filma "Untitled Love Story", slavne glumice Anđeline Džoli (koja je ovaj film snimala i režirala u „komšiluku“). Nikola posetiocima sajta b92 preporučuje nova, i podseća na stara, muzička, filmska i književna izdanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

17:11

Default images

Porodično smo veliki fanovi Bitlsa, tako da sva remasterovana izdanja kupujemo malo po malo, pošto su dosta skupa. Revolver je za mene i dalje neponovljiv, kao i svi drugi njihovi albumi.

Nisam još gledao ove nove filmove nominovane za Oskara, to je moj doprinos borbi protiv piraterije, i zato preporučujem domaći film „Montevideo, Bog te video“, dok onima koji vole istoriju svetske kinematografije predlažem da prouče celokupan opus Federika Felinija, a naročito Belog Šeika. To nije njegov najpoznatiji, ali je neverovatno zabavan film, za sve koji imaju smisla za humor.



Teatarska publika zna da ja igram u Metamorfozama u Jugoslovenskom Dramskom, a iako još nisam stigao da pogledam Rođeni u YU po ideji i u režiji gosta iz Sarajeva Dina Mustafića, tu predstavu jedva čekam da vidim, jer su je meni preporučili prijatelji, kao i komad Čekaonica u Ateljeu 212.

Što se književnosti tiče, Jesen Patrijarha Garsije Markesa je knjiga za sva vremena, ima naverovatnu poetiku, a nedavno sam čitao Ser Ričarda Brensona, vlasnika kompanije Virdžin Atlantik, milijardera i jednog od najuspesnijih poslovnih ljudi u svetu. U autobiografskoj knjizi „Ništa nije nemoguće“ inspirativno opisuje početak svoje karijere, i svoj veliki uspeh, sve u svemu zanimljiva stvarčica.



Sad će Superboul u Američkom fudbalu, a pošto sam ja prijatelj sa Vukovima - Beograd, onda ćemo mi to da gledamo zajedno. 6. marta oni idu u Beč na pripremu utakmice sa prvacima Evrope, pa ćemo da vidimo ko je bolji, a čitaocima vaseg sajta preporučujem da dođu na utakmicu kad god Vukovi igraju na Adi Ciganliji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: