Mjuzikl prema "Dnevniku Ane Frank"

Španski režiser Rafael Alvero postavio je mjuzikl prema poznatom "Dnevniku Ane Frank" čiju glavnu ulogu igra 13-godišnja Izabela Kastiljo i koji će premijerno biti izveden 28. februara u teatru "Kalderon" u Madridu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.01.2008.

13:43

Default images

Prema rečima režisera mjuzikl je potresni spektakl pravljen prema jednoj od najpoznatijih knjiga s temom holokausta, navode "Vesti".

Ana Frank, kćerka jevrejskog emigranta Ota Franka, vodila je svoj dnevnik u jednom od domova Amsterdama gde se njena porodica od 1942. sakrivala do fašista.

Posle anonimne dojave porodica Ana Frank je 1944. godine uhapšena i poslata u koncentracioni logor. Kroz godinu dana devojčica je u logoru umrla od tifusa.

Otac Ane Frank, koji je preživeo golgotu, objavio je Anine zapise 1947. godine.

Otada je knjiga prevedena na 70 jezika i izdata u milionskim tiražima.

Glumačka trupa koja radi na mjuziklu je četvrtog januara posetila Muzej Ane Frank u Amsterdamu, koji se nalazi u istom zdanju gde se porodica Frank sakrivala.

Glumci su izveli nekoliko scena buduće postavke koje je rukovodstvo muzeja i posetioci toplo pozdravili.

Na slici: Ekipa mjuzikla u poseti Muzeju Ane Frank

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: