Utorak, 11.08.2009.

15:08

Otvaranje Tvrđave teatra

Prvi ambijentalni pozorišni festival Tvrđava teatar, počeće 11. avgusta u srednjovekovnom utvrđenju despota Đurđa Brankovića u Smederevu.

Izvor: Beta

Default images

Posle ceremonije otvaranja festivala koji će se odvijati pod geslom "Odisej se vratio", Teatar Titanik iz Nemačke izvešće predstavu "Odisej" koja za predložak ima Homerov spev.

Umetnički direktor festivala Branislava Liješević najavila je da će smederevska pozorišna smotra po ambijentu i ponuđenim predstavama, nadmašiti sve druge teatarske festivale na prostoru bivše Jugoslavije.

"Kada se već od sledeće godine budu pravile predstave baš za scene i vizure kojih je u smederevskoj tvrđavi impresivan broj, festival Tvrđava teatar biće potvrda da je upravo on nedostajao u kulturnoj ponudi Srbije", navela je Branislava Liješević.

Teatar Titanik koji 11. avgusta nastupa u velikom gradu smederevskog utvrđenja nastao je 1990. okupljanjem umetnika iz Minstera i Lajpciga.

Grupa je veoma brzo prerasla u međunarodni ansambl, a danas je značajna kompanija u svetu međunarodnog teatra pod otvorenim nebom.

Prvi veliki uspeh nemačka pozorišna družina imala je 1994. nastupom na Bitefu i osvajanjem velike nagrade za predstavu Titanik, potom je uspeh potvrđen na festivalu u Montrealu.

Festival će otvoriti predsednik saveta manifestacije Vida Ognjenović, a prisustvovaće i ministar kulture Nebojša Bradić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: