Bubiša Simić: "Lovac na Zmajeve" i Sarah Vaughan

Ime Vojislava Bubiše Simića odavno je sinonim za nekada jugoslovenski, a sada srpski džez. Evo šta on preporučuje za slušanje, čitanje i gledanje...

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

11:11

Default images

Dirigent, muzičar, kompozitor i aranžer Vojislav Bubiša Simić bio je osnivač prvog džez benda na ovim prostorima "Dinamo" i to sredinom četrdesetih godina prošlog veka. Dugi niz godina bio je predvodnik RTS Big benda.

1939. godine je slušao ploče Counta Basieja na 78 obrtaja u svom tadašnjem stanu u Kosovskoj ulici, dok danas uglavnom sluša diskove u sadašnjem stanu na Konjarniku.

"Poslednja knjiga koja me je baš oduševila, zove se "Lovac na zmajeve", a napisao ju je Haled Hoseini. Što se filmova tiče, volim klasike kao što su "Kazablanka" i "Treći čovek", a od muzike bih izabrao fenomenalnu ploču "Misty" koju je snimila Sarah Vaughan, pod aranžerskom palicom Quincyja Jonesa."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: