Subota, 29.12.2018.

16:29

"Turska i Rusija imaju zajednički cilj u Siriji"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su Rusija i Turska postigle razumevanje o saradnji posle američkog povlačenja iz Sirije.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP

Njegov turski kolega Mevlut Čavušoglu kaže da dve zemlje imaju zajednički cilj da "očište Siriju od svih terorističkih organizacija".

Kako je Lavrov naveo, mnogo pažnje u razgovorima s turskom stranom bilo je posvećeno novim okolnostima nastalim posle odluke SAD da povuče svoju vojsku iz Sirije, prenela je agencija Tas s.

Rusija i Turska potvrdile su tokom razgovora u Moskvi da će biti sačuvan sirijski teritorijalni integritet.

"Postignuta je saglasnost o načinu na koji će predstavnici Rusije i Turske nastaviti da koordinišu svoje korake na terenu pod novim uslovima, s ciljem da se potpuno eliminiše teroristička pretnja u Siriji", naglasio je Lavrov.

Rojters je preneo je je Čavušoglu rekao da će Turska nastaviti tesno da sarađuje sa Iranom i Rusijom o Siriji, kao i o drugim regionalnim pitanjima.

Predsednik SAD Donald Tramp doneo je odluku da povuče oko 2.000 američkih vojnika u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: