Dulić: Uskoro besplatne vize

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je da države Evropske unije hoće da učine vize za građane Srbije besplatnima, kao znak da je Srbija na dobrom putu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.05.2008.

13:14

Default images

On je izjavio da je inicijativu da vize za građane Srbije budu besplatne pokrenula Francuska, uz podršku Nemačke. Dulić je rekao da se očekuje da će i druge države Evropske unije podržati taj predlog. "To je ozbiljan i realan predlog, koji može da se realizuje vrlo brzo", rekao je on na skupu "Kako ubrzati integraciju Srbije u EU" u Beogradu.

On je naveo da se takva odluka donosi na jednom od sastanaka ministara unutrašnjih poslova članica Evropske unije i izrazio nadu da će to biti što pre.

"EU hoće u ovom trenutku da pokaže građanima Srbije da su dobrodošli u EU, da je Srbija dobrodošla u EU i jedan od najboljih načina za to jeste da se polako liberalizuje i na kraju normalizuje vizni režim i da se ukinu vize za građane Srbije", rekao je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: