Albanija: Vlada Srbije nije kriva

Ministar spoljnih poslova Albanije Ljuljzim Baša poručio je aktuelnoj Vladi Srbije da nije ona kriva za nezavisnost Kosova, već radikalni nacionalizam.

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2008.

17:14

Default images

Baša je izjavio da je činjenica da je Kosovo sada nezavisna država, koju su priznale države koje zajedno čine 70 odsto svetskog bruto proizvoda. Baša je na konferenciji "Ekonomist magazina" u Atini ocenio da je "proglašenje nezavisnosti Kosova istorijski događaj i da u regionu Balkana postoji nova evropski i evroatlantski jasno opredeljena država".

On je istakao da je njegov srpski kolega Vuk Jeremić "koristio svaki međunarodni forum i skup da spreči ovakav razvoj situacije na Kosovu, ali da u tome nije uspeo".

"Niste uspeli da sprečite jer to niko nije mogao da učini. Vlada Srbije, vi ili predsednik Srbije niste odgovorni za ono što se dogodilo sa Kosovom i niste ga vi izgubili. Izgubio ga je radikalni nacionalizam", rekao je Baša obraćajući se Jeremiću.

Šef diplomatije Albanije naglasio je da je Kosovo jedinstven slučaj i zato je i rešenje jedinstveno i ne može biti primenjeno na druge probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: