"Za jeftine poene guraju zemlju u blato, idemo u Hrtkovce"

Funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je da će radikali 6. maja u Hrtkovcima svakako održati skup, jer je to njihovo građansko pravo.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2018.

09:29

Foto: EPA / Koèa Sulejmanoviæ

Sa druge strane, funkcioner Demokratske stranke Radoslav Milojičić izjavio da će demokrate poštovati odluku nadležnih pa će ukoliko i skup DS bude zabranjen, u Hrtkovce ići kao slobodni građani.

Šarović je za televiziju Prva kazao da su se SRS žalili Upravnom sudu na novo rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kojim je juče ponovo zabranjen skup u Hrtkovcima.

"Što se tiče SRS, mi ćemo imati normalan skup. Mi idemo u Hrtkovce. Ako se Upravni sud osramoti i donese drugačiju odluku, mi ćemo svakako ići u Hrtkovce", kazao je Šarović.

Dodao je da je uveren da će "pobediti i drugi put pred Upravnim sudom", jer je po zakonu i Ustavu Srbije svaki skup dozvoljen.

Šarović je, gostujući u emisiji sa Milojičićem, više puta upitao da li zna ime jednog Hrvata iz Vojvodine koji je stavljen u vagon i deportovan.

"Zarad jeftinih politčkih poena u stanju su da celu zemlju gurnu u blato i kažu da je bilo rata u Hrtkovcima. Evo kažem nije bilo rata, ništa se loše nije desilo", kazao je Šarović.

Milojičić je kazao da se nada da se "sramotni skup SRS u Hrtkovcima neće održati", da se DS snažno protivi održavanju takvog skupa, kao i da će poštovati odluku nadležnih ukoliko se zabrani i skup DS-a.

"Bićemo tamo ako se odobri skup, pozvaćemo svoje pristalice da budu tamo i stanemo na stranu pristojne Srbije i kažemo da ne želimo sukobe", kazao je on.

Dodao je da će poštovati odluku nadležnih ako skup DS bude zabranjen i da će u Hrtkovce ići kao slobodni građani.

MUP je juče saopštilo da je SRS-u ponovo uručeno rešenje kojim se zabranjuje njihov skup u Hrkovcima 6. maja.

"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova postupila je u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna", navodi se u saopštenju.

Uprava policije je postupajući po presudi poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup SRS-a vratila predmet na ponovno odlučivanje uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi.

"Organizatoru je naloženo otklanjanje nedostataka iz prijave, što su oni i učinili. Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uručeno rešenje kojim se zabranjuje skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima", navodi se u saopštenju MUP-a.

SRS je juče saopštio da je Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu 30. aprila poništilo rešenje MUP-a o zabrani okupljanja Srpske radikalne stranke u nedelju, 6. maja u Hrtkovcima i da nakon te presude više ne postoji nijedan pravno valjan razlog za zabranu tog skupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: