SAD: Objavljen memorandum demokrata

Demokrate u Odboru za obaveštajne poslove Predstavničnog doma SAD objavio je redigovan memorandum.

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2018.

09:23

SAD: Objavljen memorandum demokrata
Foto: Gettyimages

To je odgovor na dokument republikanaca koji su optužili FBI da je zloupotrebio obaveštajne resurse vlade tokom istrage o Rusiji i izborima u SAD 2016. godine.

Tramp je početkom februara zaustavio objavljivanje memoranduma demokrata navodeći da je "veoma je politički obojen i dugačak" te se mora "znatno izmeniti".

Dokument sa kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, ima 10 strana i u njemu se oštro kritikuje republikanski memorandum kao "transparentni pokušaj da se podriju" istrage FBI, Ministarstva pravda i specijalnog savetnika Roberta Malera, prenosi Rojters.

Odbor za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa objavio je 2. februara poverljivi republikanski memorandum, u kojem se tvrdi da su zvaničnici vodećih agencija za sprovođenje zakona u SAD zloupotrebili ovlašćenja tokom istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine.

Sporni dokument, u kojem se FBI optužuje da je koristio nepotkrepljene informacije kako bi prisluškivao jednog od Trampovih saradnika, objavljen je posle Trampove odluke da sa njega skine oznaku poverljivosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: