Obijen Vodovod, radnici upozoravaju na "zataškavanje"

Proteklog vikenda grupa nepoznatih počinilaca upala je u magacin aleksinačkog Vodovoda, kažu iz policije za Južne vesti.

Izvor: B92

Subota, 10.02.2018.

12:33

Obijen Vodovod, radnici upozoravaju na
screenshot

Prema nezvaničnim informacijama, lopovi su odneli 200 kutija, a u svakoj je bilo po 10 polovnih vodomera.

Šteta koja je ovom krađom naneta Javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija iz Aleksinca, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, iznosi 700.000 dinara.

Međutim, radnici Vodovoda koji su se obratili Južnim vestima i ukazali na ovaj problem, tvrde da je u pitanju mnogo veća suma.

“Želimo da vas obavestimo o žestokoj krađi magacina u Vodovodu Aleksinac. Lopovi su ukrali preko 400 novih vodomera i vodovodni materijal za preko 50.000 evra. Molim vas da o tome obavestite javnost da ne bi zataškali krađu naši rukovodioci”, napisali su radnici.

Prema aktuelnim cenama, najjeftiniji vodomer košta oko 5.000 dinara, polovan bi bio 2.500 dinara. Krađom 200 kutija sa po 10 vodomera, što je ukupno 2.000 vodomera, pomnoženo sa 2.500 dinara, dolazi se do cifre od 5 miliona dinara. To približno odgovara proceni štete od strane radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: